close
RELAȚII

Atenție îndrăgostiți! Cum să te cerți fără să suferi și să produci suferință

cuplu_cearta_10

Atâta vreme cât certurile într-o relație au un caracter constructiv, pot fi utile, dar deseori lucrurile scapă de sub control și se alunecă pe panta periculoasă a reproșurilor care lasă un gust amar.

Există însă un mod în care se poate evita această capcană emoțională, apelând la o educație sentimentală bine ancorată în realitate, menită să consolideze cuplul, să-l protejeze și să-i garanteze echilibrul și armonia.

Ce reguli trebuie să respecți într-o ceartă

Evitarea lansării de săgeți sarcastice în timpul discuțiilor: spre deosebire de ironie, care poate fi amuzantă, sarcasmul este un agent agresiv, chiar dacă nu în mod explicit și dezlănțuie reacții pe măsură.

Reproșurile referitoare la trecut nu-și au locul în acest context: prezentul contează! Pe baza acestuia se clădește viitorul și nu întorcându-ne la vremurile în care greșelile și-au făcut simțită prezența la nivelul relației în doi;

A ne certa fără să suferim și fără să aducem la rândul nostru suferință înseamnă a ne respecta reciproc și a constientiza că numai în acest mod putem oferi cuplului spațiul necesar unei evoluții pozitive.

Soluția este așadar la îndemâna fiecăruia din noi: discuția în contradictoriu permite exprimarea anumitor frustrări fără să jignim partenerul, așa după cum permite criticarea anumitor aspecte dezagreabile, fără să rănim însă persoana care ne este dragă.

Comentarii Facebook
BARBATI.MD

The author BARBATI.MD

Lasă un răspuns