close
INGRIJIRE

Ce trebuie să mănânce bărbații pentru a fi mai fertili

ce-trebuie-sa-manance-barbatii-pentru-a-fi-feritili_size1

Bărbații ar putea să își protejeze fertilitatea de efectele negative ale procesului de îmbătrânire, dacă adoptă câteva modificări simple în dietele lor zilnice, optând pentru o alimentație sănătoasă.

Bărbații care adoptă diete bogate în fructe, legume, carne de pește și nuci prezintă mai puține simptome de deteriorare a ADN-ului din sperma lor. Secretul ar putea consta tocmai în nutrimentele continute de aceste alimente.

Cu cât un bărbat este mai în vârstă cu atât el prezintă un risc mai mare ca ADN-ul lui să fie fragmentat, iar rearanjarea cromozomială din spermă să fie mai pronunțată. Însă o dietă bogată în vitamina C, vitamina E și în acid folic poate să protejeze structura ADN-ului, în special pentru bărbații trecuți de vârsta de 40 de ani.

Fructele și legumele

Consumul de fructe și legume ajută la menținerea unei stări bune de sănătate a sistemului cardio-vascular, fructele cât și legumele trebuie consumate în stare crudă”, pentru a profita de toți nutrienții pe care acestea le conțin.

Peștele gras

Peștele gras conține o cantitate de omega 3, care ajută la reducerea nivelului de colesterol (colesterolul „rău”). Pe lângă faptul că ajută la menținerea calității spermei, consumul de somon oferă și energia necesară oricărui bărbat a cărei dorință este să procreeze.

Ouăle

Ouăle fac parte dintre alimentele pe care specialistul le recomandă bărbaților care își doresc copii. Pe lângă faptul că fac parte dintre afrodisiace, ouălele conțin și proteine de foarte bună calitate.

Comentarii Facebook
Tags : featured
BARBATI.MD

The author BARBATI.MD

Lasă un răspuns