close
womanvsman

A cui este lumea în care trăim? A bărbaților sau a femeilor? Cine conduce de fapt? Eu cred că și unii și ceilalți. Dacă privim lucrurile la nivel macro – bărbați conduc lumea. Lor le aparțin deciziile politice, ei conduc finanțele lumii – chiar dacă și femeile au pătruns serios în zona asta -ei se pricep mai bine la “lucrurile mărețe”, la lucrurile importante pentru planetă. Sigur, dacă ne uităm mai bine la cum arată planeta în acest moment, e clar că doar niște bărbați ar fi putut face asta.

Planeta arată ca dormitorul unui burlac – haine aruncate aiurea, cutii de bere mototolite pe jos, mucuri de țigară picând din scrumiera de pe birou… o cutie de pizza cu ceva resturi tronând pe un scaun, șosete purtate care zâmbesc amar de sub pat etc.

Acum să mă refer și la rolul femeilor. Din punctul meu de vedere, ele conduc lumea la nivel micro – adică la nivelul deciziilor de cuplu.

La nivelul ăsta ele decid cam tot – la ce restaurant vor să le scoți, la ce club vor să meargă, ele aleg destinațiile de vacanță, hotelul, școala la care vor merge copiii, casa în care veți locui, mobila etc. Asta este zona lor de influență.

Astfel, se pare că fericirea bărbatului depinde de nivelul de fericire atins de femeie în relație. Pe scurt, dacă femeia este fericită și bărbatul este fericit.

În realitate, lumea este a noastră – a oamenilor… și bărbați și femei. Este o lume ce trebuie condusă împreună și de bărbați și de femei.

Aici nu este vorba despre cine este mai puternic, ci despre cât de bine reușim să ne înțelegem între noi.

Din punctul meu de vedere nu ar trebui să existe lumea bărbaților sau lumea femeilor, ci doar lumea noastră, a oamenilor care trăiesc împreună, se respectă și se iubesc.

 

Comentarii Facebook
BARBATI.MD

The author BARBATI.MD

Lasă un răspuns